Dostava

Ponosni smo što nudimo BESPLATNU dostavu diljem Hrvatske putem GLS-a za naše VIP klijente! Imajte na umu da je potrebno u prosjeku 1 do 2 radna dana da pošaljemo narudžbu prije nego što je pošaljemo. Sigurni smo da činimo sve što je u našoj moći da Vam narudžbu isporučimo u najkraćem mogućem roku! Nakon što je vaša narudžba poslana, procijenjeno vrijeme isporuke je 1 radni dan. Uzmite u obzir sve praznike koji bi mogli utjecati na vrijeme isporuke.

U Klik kupi slavimo čin otkrića. Za razmjenu njihovih proizvoda radimo s malim prodavačima iz cijelog svijeta, neki od naših proizvoda se dostavljaju izravno od naših prodavača u inozemstvu. Zbog prirode dostave, kašnjenja su često neizbježna, stoga su sva naša vremena dostave samo smjernice i određeni datumi isporuke nisu zajamčeni.

Za prednaručene ili narudžbe na čekanju

Ako vaša narudžba sadrži unaprijed ili unaprijed naručenu robu, odmah ćemo vam poslati sve dostupne proizvode, a artikle koji su prednaručeni ili naručeni natrag, čim ih budemo imali na raspolaganju. Dakle, ako ste naručili više od jednog proizvoda u jednoj narudžbi i dobili samo dio artikla, ne brinite, uskoro ćete dobiti i ostale proizvode.

Praćenje vaše narudžbe:

Ako ste unijeli broj mobilnog telefona koji sadrži ID za praćenje i vezu za praćenje za vaš paket, primit ćete e-poruku s potvrdom i/ili tekstualnu poruku. Da biste pratili svoj paket, posjetite našu stranicu za praćenje. Ako niste sigurni u svoj ID za praćenje, upotrijebite naš obrazac za pretraživanje narudžbe koji se nalazi ovdje. Pričekajte 1 do 3 radna dana da se pojave informacije o praćenju.

Odbijanje nevažeće adrese:

Kupac je odgovoran za točnost adrese za dostavu. Trudimo se ubrzati vrijeme obrade i dostave, tako da uvijek postoji mali prozor za ispravljanje pogrešne adrese za dostavu. Ako smatrate da ste naveli netočnu adresu za dostavu, odmah nas kontaktirajte na kontakt@klikkupi.com.

Povrati:

Davanjem narudžbe na Klik kupi odgovorni ste za troškove povrata pošiljke Klik kupi. Pogledajte našu politiku povrata za više informacija o povratima

Izgubljeni/ukradeni paketi

Klik kupine odgovara za izgubljene ili ukradene pakete. Ako vaši podaci o praćenju pokazuju da je vaš paket isporučen na vašu adresu, a da ga niste primili, prijavite to svom prijevozniku na temelju informacija koje su navedene na našoj stranici za praćenje. Ako imate dodatnih pitanja o tome kako to učiniti, kontaktirajte naš tim za korisničku podršku na kontakt@klikkupi.com.

Seller Sign up