Politika pristupačnosti

Stanje usklađenosti

Čvrsto vjerujemo da Internet mora biti dostupan i dostupan svima, te smo predani pružanju web stranice koja je dostupna najširoj mogućoj publici, bez obzira na okolnosti i sposobnosti.

Da bismo to postigli, želimo se što dosljednije pridržavati Smjernica za pristupačnost World Wide Weba (W3C) 2.1 (WCAG 2.1) na razini AA. Ove smjernice objašnjavaju kako učiniti internetski sadržaj pristupačnim osobama sa širokim rasponom invaliditeta. Slijeđenje ovih smjernica pomaže nam osigurati da stranica bude dostupna svima: slijepim osobama, osobama s motoričkim oštećenjima, oštećenjima vida, kognitivnim oštećenjima itd.

Ova web stranica koristi razne tehnologije koje bi uvijek trebale biti što pristupačnije. Koristimo sučelje za osobe s posebnim potrebama koje osobama s posebnim potrebama omogućuje prilagodbu korisničkog sučelja web stranice (korisničko sučelje) i dizajn prema svojim osobnim potrebama.

Osim toga, stranica koristi aplikaciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji koja radi u pozadini i stalno optimizira razinu pristupačnosti. Ova aplikacija popravlja HTML web stranice, prilagođava njezinu funkcionalnost i ponašanje čitačima zaslona koje koriste slijepi korisnici i značajkama tipkovnice koje koriste osobe s motoričkim oštećenjima.

Da biste kontaktirali tim za podršku stranice, koristite ovu adresu e-pošte: contact@klikkupi.com

Čitač zaslona i navigacija tipkovnicom

Naša stranica, zajedno s raznim promjenama ponašanja, koristi značajku ARIA (pristupačne bogate internetske aplikacije), koja slijepim korisnicima koji posjećuju čitače zaslona omogućuje čitanje, razumijevanje i uživanje u značajkama stranice. Čim korisnik s čitačem zaslona uđe na vaše web-mjesto, odmah će biti zatražen da uđe u profil čitača zaslona kako bi mogao pregledavati vašu web-lokaciju i upravljati njome. Evo kako naša stranica pokriva neke od najvažnijih zahtjeva čitača zaslona uz snimke zaslona konzole koda:

1. Optimizacija čitača zaslona: Pokrećemo pozadinski proces koji uči komponente web-mjesta od vrha prema dolje kako bismo osigurali dosljednu dosljednost čak i prilikom ažuriranja web-mjesta. U ovom procesu pružamo važne informacije čitačima zaslona pomoću skupa atributa ARIA. Na primjer, pružamo točne oznake obrazaca; opisi upotrebljivih ikona (ikone društvenih medija, ikone pretraživanja, ikone košarice, itd.); smjernice za provjeru valjanosti unosa u obrazac; elementarne uloge kao što su gumbi, izbornici, modalni dijalozi (skočni prozori) i još mnogo toga.

Osim toga, pozadinski proces skenira sve slike web-mjesta i pruža točan i smislen opis koji se temelji na prepoznavanju slikovnih objekata, kao što je oznaka ALT (alternatni tekst) za slike koje nisu opisane. Također će izdvojiti tekst ugrađen u sliku pomoću tehnologije OCR (Optical Character Recognition). Da bi u bilo kojem trenutku uključili postavke čitača zaslona, ​​korisnici trebaju samo pritisnuti Alt + 1. Korisnici čitača zaslona također primaju automatske obavijesti kada je način čitača zaslona uključen čim uđu na stranicu.

Ove su prilagodbe kompatibilne sa svim popularnim čitačima zaslona, ​​uključujući JAWS i NVDA.

2. Optimizacija navigacije s tipkovnico: Postopek v ozadju prilagaja tudi HTML spletnega mesta in dodaja različna vedenja s kodo JavaScript, da spletno mesto deluje s tipkovnico. To vključuje možnost krmarjenja po spletnem mestu s tipkami Tab in Shift+Tab, upravljanje spustnih menijev s puščičnimi tipkami, njihovo zapiranje s tipko Esc, sprožilne gumbe in povezave s tipko Enter, krmarjenje med elementi radia in potrditvenimi polji s puščičnimi tipkami in izpolnite jih s preslednico ali tipko Enter.
Poleg tega bodo uporabniki tipkovnice našli menije za hitro navigacijo in preskakovanje vsebine, ki so na voljo kadar koli s pritiskom na Alt+1 ali kot prvi element spletnega mesta med navigacijo s tipkovnico. Proces v ozadju obravnava tudi sprožene pojavne okne, tako da premakne fokus tipkovnice proti njim takoj, ko se pojavijo, in ne dovoli, da se ostrenje odmakne zunaj njega.
Uporabniki lahko za skok na določene elemente uporabljajo tudi bližnjice, kot so »M« (meniji), »H« (naslovi), »F« (obrazci), »B« (gumbi) in »G« (grafika).

Profili invaliditeta podržani na našoj web stranici

 • Siguran profil za epilepsiju: ​​Ovaj profil omogućuje osobama s epilepsijom sigurnu upotrebu web-mjesta jer eliminira rizik od napadaja koji proizlazi iz bljeskanja ili bljeskanja animacija i rizičnih kombinacija boja.
 • Profil slabovidnih: ovaj je profil prilagođen kako bi stranica bila dostupna većini osoba s oštećenjem vida, kao što su oštećenje vida, tunelski vid, katarakte, glaukom i još mnogo toga.
 • Profil kognitivnog invaliditeta: Ovaj profil nudi niz pomoćnih značajki koje pomažu korisnicima s kognitivnim oštećenjima kao što su autizam, disleksija, CVA i drugi da se lakše usredotoče na bitne elemente.
 • Profil prilagođen ADHD-u: Ovaj profil značajno smanjuje smetnje i buku te pomaže osobama s ADHD-om i poteškoćama u razvoju da lakše pregledavaju, čitaju i usredotočuju se na bitne elemente.
 • Profil slijepog korisnika (čitači zaslona): Ovaj profil prilagođava web mjesto tako da bude kompatibilno s čitačima zaslona kao što su JAWS, NVDA, VoiceOver i TalkBack. Na računalu slijepog korisnika instaliran je čitač zaslona koji je s njim kompatibilan.
 • Navigacijski profil tipkovnice (slabljeni motor): Ovaj profil omogućuje osobama sa smanjenom pokretljivošću da upravljaju web-mjestom pomoću tipki Tab, Shift + Tab i Enter. Korisnici također mogu koristiti prečace kao što su “M” (izbornici), “H” (naslovi), “F” (obrasci), “B” (gumbi) i “G” (grafika) za skok na određene stavke.

Dodatne prilagodbe korisničkog sučelja, dizajna i čitljivosti

 1. Prilagodba fonta – korisnici mogu povećavati i smanjivati ​​njegovu veličinu, mijenjati obitelj (vrstu), prilagođavati razmak, poravnanje, visinu reda i još mnogo toga
 2. Prilagodbe boja – korisnici mogu odabrati različite profile kontrasta boja kao što su svijetli, tamni, obrnuti i jednobojni. Osim toga, korisnici mogu promijeniti sheme boja naslova, tekstova i pozadina s više od 7 različitih opcija boja.
 3. Animacije – Epileptični korisnici mogu zaustaviti sve aktivne animacije pritiskom na gumb. Animacije kontrolirane sučeljem uključuju videozapise, GIF-ove i treptajuće CSS prijelaze.
 4. Naglasak na sadržaju
  – Korisnici mogu odabrati da istaknu važne elemente kao što su veze i adrese. Oni također mogu odlučiti naglasiti samo fokusirane ili lebdeće elemente.
 5. Zvuk isključen – korisnici sa slušnim uređajima mogu imati glavobolje ili druge probleme zbog automatske reprodukcije zvuka. Ova opcija omogućuje korisnicima da odmah isključe zvuk cijele web stranice.
 6. Kognitivni poremećaji – Koristimo tražilicu koja je povezana s Wikipedijom i Vikirječnikom, koja osobama s kognitivnim oštećenjima omogućuje dešifriranje značenja fraza, inicijala, slenga i drugih.
 7. Dodatne značajke – korisnicima nudimo mogućnost promjene boje i veličine pokazivača, korištenje načina ispisa, omogućavanje virtualne tipkovnice i mnoge druge značajke.

Pomožna tehnologija in združljivost brskalnika

Naš cilj je podpreti čim širšo paleto brskalnikov in podpornih tehnologij, tako da lahko naši uporabniki izberejo najbolj primerna orodja za njih, s čim manj omejitvami. Zato smo se zelo potrudili, da bi lahko podprli vse glavne sisteme, ki predstavljajo več kot 95% tržnega deleža uporabnikov, vključno z brskalniki Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera in Microsoft Edge, JAWS in NVDA (bralniki zaslona), oba za Windows in za uporabnike MAC.

Opombe, komentarji in povratne informacije

Kljub našim največjim prizadevanjem, da bi vsakomur omogočili, da spletno mesto prilagodi svojim potrebam, lahko še vedno obstajajo strani ali odseki, ki niso v celoti dostopni, so v postopku njihovega dostopa ali pa jim primanjkuje ustrezne tehnološke rešitve. Kljub temu nenehno izboljšujemo svojo dostopnost, dodajamo, posodabljamo in izboljšujemo njene možnosti in funkcije ter razvijamo in sprejemamo nove tehnologije. Vse to naj bi po tehnološkem napredku doseglo optimalno raven dostopnosti. Če se želite obrniti na skupino za podporo spletnega mesta, uporabite ta e -poštni naslov contact@inspireuplift.com

Seller Sign up